Det här är en flerstegsguide och omfattar resor med olika färdsätt. Vi rekommenderar att du startar guiden från början för att få fullständig information om dina rättigheter.

Bagage på båtresan

Allt bagage som du har i din hytt, i ett fordon på bildäck eller ansvarar för på annat sätt räknas som handbagage. Annat bagage kan till exempel vara en bil, husbil eller husvagn du har tagit ombord på båten. 

Förlorat bagage

Om du glömmer något på båten ska du i första hand kontakta båtbolagets kundtjänst för att få information om var du kan anmäla och söka efter ditt bagage.

Ta med husdjur

EU-förordningarna innehåller inga regler om transport av levande djur. Båtbolaget kan däremot ha egna villkor som bestämmer vad som gäller för husdjur. Det kan till exempel finnas regler för vilka djur som får tas med och hur stora de får vara. Det kan också hända att ditt husdjur måste åka i en transportbur eller bara får vistas i ett speciellt utrymme på båten. Om det inte framgår tydligt av villkoren vad som gäller för husdjur så kontakta båtbolaget för att få information före resan.