Frågor och svar | Kategori: Fordon

Ska jag betala fakturan från DinBilGaranti?

Lyssna

Fråga från konsument:

Hej. Jag har fått något som ser ut som faktura från ett företag som heter DinBilGaranti. Det står att min fabriksgaranti har slutar gälla och att jag kan förlänga den. Är det här något jag måste betala eller är det en bluff?

Oskar

Svar:

Cecilia
Cecilia
Vägledare,
Hallå konsument

Hej Oskar,

Tack för din fråga.

Det låter som du har fått ett erbjudande från DinBilGaranti om att teckna en garanti. Är det ett erbjudande behöver du inte betala. Du har rätt att bestämma själv vem du vill ingå avtal med.

Vad innebär erbjudandet?
Funderar du på att tacka ja är det viktigt att du noga läser igenom villkoren för att veta vad garantin innebär, vad den täcker och hur du använder den. Undersök också vilket företag som står bakom garantin.

Ett tips är också att se om du kan få fram information vad andra tycker om garantin och företaget.

Hjälp att tolka avtalet

Vill du ha hjälp med att tolka avtalsvillkoren kan du prova vända dig till din kommun. Många kommuner erbjuder nämligen konsumentvägledning och de kan i vissa fall bland annat tolka avtal.

Sök din kommunala konsumentvägledning här

Anmäl till Konsumentverket
En grundläggande regel är att du alltid ska veta om något är marknadsföring. Anser du att det inte framgår att det är ett erbjudande du fått, att det är otydligt om det rör sig om reklam, kan du göra en anmälan om det till oss på Konsumentverket.

Din anmälan innebär inte att vi hjälper dig personligen i ditt ärende. Däremot kan din anmälan hjälpa andra konsumenter i framtiden eftersom Konsumentverket uppmärksammas på problemet.

Du kan göra en anmälan till Konsumentverket här

Vänligen


Cecilia
Vägledare, Hallå konsument

Kommentera eller ställ en följdfråga


Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Vi svarar dig oftast inom 48 timmar

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor