Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Lurad av Kaya FX

Profilbild på: Britt-Inger Lindeskov Hej
Har haft ett konto på detta företag och skulle få hjälp med trading i valutor. Jag investerade 700 euro och för två månader sedan var summan 1314 euro på kontot. Jag ville då ta ut mina pengar och få dem på mitt svenska konto. Helt plötsligt försvann största delen på mitt konto och efter ännu ett tag kunde jag inte längre komma åt mitt konto. Idag ringde en typ från företaget och sa att alla mina pengar hade försvunnit och försökte få mig att satsa mer. Jag blev heligt förbannad och sa att det tänkte jag absolut inte göra och sa att de hade lurat mig på mina pengar, då sa han att han avslutar mitt konto och lade på. Vad ska jag göra? Kan ni hjälpa mig att få tillbaka mina satsade pengar eller är de borta för alltid? Britt-Inger Lindeskov 2019-01-09 19:06 Följ inlägget
 • Profilbild på: Britt-Inger Lindeskov Hej Britt-Inger,

  Konsument Europa tog våren 2018 emot ett klagomål om webbplatsen kayafx.com. Webbplatsen uppgavs då tillhöra det estniska företaget GammaTech Services OÜ med registreringsnummer 14247106 i det estniska bolagsregistret.

  Idag uppges webbplatsen tillhöra det brittiska företaget AlphaTec LTD med registreringsnummer 04338153 i det brittiska bolagsregistret. Det svenska telefonnumret som anges verkar vara IP-telefoni med spår till utlandet. Webbplatsen har registrerats på ett sätt som gör det svårt att ta reda på vem som står bakom den.

  Tyvärr är min bedömning att ECC-nätverket inte kan assistera mot en frivillig lösning i ärendet. Om insättningarna har skett via kortbetalning kan du fråga din bank om de kan assistera på något sätt. Om banken inte kan assistera vet jag tyvärr inte var du kan vända dig för att få hjälp.

  Om du anser att du blivit utsatt för ett brott kan du göra en anmälan till polisen i Sverige samt till polisen i Storbritannien. Du kan även anmäla företaget till Finansinspektionen i Sverige samt till Financial Conduct Authority i Storbritannien.

  Vänligen, Magnus Juridisk rådgivare, Konsument Europa 2019-01-11 09:39

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter