Tips inför köp av skönhetsbehandling

Lyssna

Se till att skönhetsbehandlingen du köper är säker. Om du vet att personen som ska behandla dig har rätt kompetens och utbildning minskar risken att du blir missnöjd med behandlingen.

Innan du läser

Om du vill ha vägledning inför ett skönhetsingrepp, till exempel ett kirurgiskt ingrepp eller injektioner av fillers och botox, läs istället artikeln Tips inför köp av skönhetsingrepp och injektioner.

Tänk på det här

  • Undersök om personen som ska utföra behandlingen har rätt kompetens och utbildning.

  • Var tydlig med vad du vill ha för behandling och vilket resultat den ska ge.

Välj vad du vill läsa om

Innan du genomför en behandling av till exempel hud, hår, naglar eller ögonfransar är det viktigt att du kollar upp att den som ska behandla dig är kompetent och har rätt utbildning. Om personen som utför behandlingen har rätt utbildning är det troligare att du får det resultat du vill ha. Risken för en skada eller en olycka är också mindre.

Titta gärna efter bevis som styrker att den som utför behandlingen har erfarenhet inom yrket. Till exempel om personen är utbildad hudterapeut, har frisörlicens eller kan visa gesällprov, betyg eller andra intyg.

Det är också bra om personen som utför behandlingen är med i en branschförening. Ett sådant medlemskap brukar ställa krav på både kompetens och att godkända produkter används.

Förklara tydligt vad du är ute efter med din behandling. Då kan personalen på salongen berätta i förväg vilket resultat som du kan förvänta dig. Det blir också lättare för dig att klaga om resultatet inte blir som ni kommit överens om.

Se till att du får information om eventuella risker med behandlingen. Då kan du ta ställning till om du vill genomföra den.

Produktsäkerhetslagen

Enligt produktsäkerhetslagen ska både varor och tjänster, som till exempel skönhetsbehandlingar, vara säkra. Varor ska följa de krav som finns för kemikalier och miljö.

Läs mer om produktsäkerhetslagen

Konsumenttjänstlagen

Konsumenttjänstlagen gäller inte vid behandling på människor. Det innebär att ditt skydd är svagt och otydligt. Men även om ditt skydd vid behandlingar är oklart kan vissa delar av lagen ändå tillämpas. Till exempel ska den som utför behandlingen göra det fackmässigt, alltså på ett sätt som förväntas av en professionell yrkesperson. Om tjänsten inte utförs fackmässigt kan den ses som felaktig.

Ångerrätt på skönhetsbehandlingar

Om du bokar din behandling på distans, till exempel på nätet, har du rätt att ångra bokningen inom 14 dagar. Kliniken har inte rätt att ta ut en avgift om du ångrar dig inom dessa 14 dagar, oavsett hur nära inpå du ångrar dig. 

För att ångerrätten ska gälla behöver din bokning ha gjorts via klinikens system för bokningar på distans. Det kan till exempel vara ett bokningssystem på webben eller ett särskilt telefonnummer för bokningar.

Du har ingen ångerrätt om du bokade tiden för ingreppet på plats hos kliniken.

Avboka behandling

Oavsett om du har ångerrätt eller inte kan du alltid avboka en behandling. Men det är inte säkert att du kan få pengarna tillbaka.

Kliniken får ta ut en avbokningsavgift. Avgiften får motsvara den kostnad som bokningen inneburit för kliniken. Ibland kan avbokningsavgiften vara lika dyr som behandlingen. Det är ganska vanligt om du avbokar sent och kliniken inte hinner få in en annan kund på din bokade tid. Läs klinikens avbokningsvillkor för att veta vad som gäller.

Källa: Konsumentverket

Granskad: 7 mars 2023