Konsumentvägledning Lidköping

För dig som bor i Lidköpings kommun.

Konsumentvägledningen för boende i Lidköping. Du som konsument kan vända dig till oss om du vill ha information om konsumentlagar, är missnöjd och vill reklamera en vara eller tjänst, få råd och fakta inför ett köp eller vill ha hushållsekonomisk rådgivning

Våra tjänster

  • Ger konsumenter vägledning i frågor om köp av varor och tjänster

Kontaktuppgifter

Under veckorna 25-33 har konsumentvägledningen stängt. Vi hänvisar till Hallå Konsument, telefon 0771-525 525.

Telefon:

0510-770245

E-postadress:

kommun@lidkoping.se

Telefontider:

Tisdag, onsdag och torsdag 10.00-11:30
Övrig tid hänvisas till Hallå Konsument.

Postadress:

Skaragatan 8
53188 Lidköping

Vad är kommunal konsumentvägledning?

Många kommuner erbjuder sina invånare konsumentvägledning och kan ge ett mer personligt stöd än den nationella vägledningen samt vid behov erbjuda fysiska möten. Det är särskilt viktigt för konsumenter med särskilda behov, till exempel för personer med funktionsnedsättning eller språksvårigheter.

Frågorna kan handla om hjälp med att reklamera en vara eller en tjänst och information om vilka rättigheter och skyldigheter konsumenten har. Ibland hjälper konsumentvägledarna till att tolka avtal och kan i vissa fall även medla mellan konsument och företag.

Utöver kommunal konsumentvägledning och Konsumentverkets nationella vägledning finns det flera olika organisationer som hjälper konsumenter med oberoende fakta och vägledning.

Bor du i en annan kommun

Ange ort eller gatuadress för att hitta konsumentvägledning i din kommun. Bor du i Stockholms stad anger du stadsdel eller gatuadress.