Konsumentvägledning Höör

För dig som bor i Höörs kommun.

Konsumentvägledningen i Höörs kommun ger dig som konsument vägledning inför köp, förebyggande konsumentvägledning och hjälp till självhjälp vid reklamationer och tvistlösning. Vi hjälper dig som bor i Höörs kommun.

Våra tjänster

  • Hjälper till att tolka avtal etc
  • Hjälper till i samband med privatköp
  • Informerar företagare om konsumentfrågor
  • Kan hjälpa till att kontakta företag
  • Ger konsumenter vägledning i frågor om köp av varor och tjänster

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Södergatan 28
24331 Höör

Besökstider

Måndag-torsdag 9.00-16.30,och fredag 9.00-15.00, lunchstängt samtliga dagar 12.00-12.45.

Telefon:

0413-28000

E-postadress:

konsument@hoor.se

Telefontider:

Måndag-torsdag 8-16.30, fredag 8-15, lunchstängt samtliga dagar 12-13.

Postadress:

Box 53
24321 Höör

Vad är kommunal konsumentvägledning?

Många kommuner erbjuder sina invånare konsumentvägledning och kan ge ett mer personligt stöd än den nationella vägledningen samt vid behov erbjuda fysiska möten. Det är särskilt viktigt för konsumenter med särskilda behov, till exempel för personer med funktionsnedsättning eller språksvårigheter.

Frågorna kan handla om hjälp med att reklamera en vara eller en tjänst och information om vilka rättigheter och skyldigheter konsumenten har. Ibland hjälper konsumentvägledarna till att tolka avtal och kan i vissa fall även medla mellan konsument och företag.

Utöver kommunal konsumentvägledning och Konsumentverkets nationella vägledning finns det flera olika organisationer som hjälper konsumenter med oberoende fakta och vägledning.

Bor du i en annan kommun

Ange ort eller gatuadress för att hitta konsumentvägledning i din kommun. Bor du i Stockholms stad anger du stadsdel eller gatuadress.