Konsumentvägledning Gislaveds kommun

För dig som bor i Gislaveds kommun.

Våra tjänster

  • Kan hjälpa till med anmälan till ARN
  • Informerar företagare om konsumentfrågor
  • Ger konsumenter vägledning i frågor om köp av varor och tjänster

Kontaktuppgifter

För tillfället är tjänsten som konsumentvägledare vakant på grund av tjänstledighet och rekrytering pågår. Tillsvidare hänvisar vi till Hallå konsument för hjälp med konsumentfrågor. Vid enklare ärende och hjälp med utskrift av blanketter kan man kontakta biblioteket i Gislaved 0371-81993

Besöksadress

Gislegatan 5
33233 Gislaved

Besökstider

Besök enligt överenskommelse.

Telefon:

0371-82900

Telefontider:

Måndag 10-12, Fredag 08-09

Postadress:

Gislegatan 7
33233 Gislaved

Vad är kommunal konsumentvägledning?

Många kommuner erbjuder sina invånare konsumentvägledning och kan ge ett mer personligt stöd än den nationella vägledningen samt vid behov erbjuda fysiska möten. Det är särskilt viktigt för konsumenter med särskilda behov, till exempel för personer med funktionsnedsättning eller språksvårigheter.

Frågorna kan handla om hjälp med att reklamera en vara eller en tjänst och information om vilka rättigheter och skyldigheter konsumenten har. Ibland hjälper konsumentvägledarna till att tolka avtal och kan i vissa fall även medla mellan konsument och företag.

Utöver kommunal konsumentvägledning och Konsumentverkets nationella vägledning finns det flera olika organisationer som hjälper konsumenter med oberoende fakta och vägledning.

Bor du i en annan kommun

Skriv in din gata eller ort för att hitta konsumentvägledning i din kommun.