Konsumentrådgivningen Bjurholm, Nordmaling, Umeå, Vindeln

För dig som bor i Nordmalings kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun och Umeå kommun.

Konsumentrådgivning har sommarstängt och är åter 8 augusti 2024. Vi har telefontider måndagar och torsdagar kl. 10-11 Konsumentrådgivningen i Umeå ger dig som konsument förköpsrådgivning och hjälp till självhjälp vid reklamationer och tvistlösning. Vi hjälper dig som bor i Umeå, Bjurholm, Nordmaling och Vindeln.

Våra tjänster

  • Hjälper till i samband med privatköp
  • Informerar företagare om konsumentfrågor
  • Ger konsumenter vägledning i frågor om köp av varor och tjänster

Kontaktuppgifter

Telefon:

090-163434

E-postadress:

konsument@umea.se

Telefontider:

Måndagar och Torsdagar kl. 10.00-11.00 eller rmejla.
Vi strävar efter att återkomma inom tio arbetsdagar.
Läs gärna på vår hemsida innan du kontaktar oss;
www.umea.se/omsorgochstod/konsumentradgivning,

Postadress:

Umeå kommun
90184 Umeå

Vad är kommunal konsumentvägledning?

Många kommuner erbjuder sina invånare konsumentvägledning och kan ge ett mer personligt stöd än den nationella vägledningen samt vid behov erbjuda fysiska möten. Det är särskilt viktigt för konsumenter med särskilda behov, till exempel för personer med funktionsnedsättning eller språksvårigheter.

Frågorna kan handla om hjälp med att reklamera en vara eller en tjänst och information om vilka rättigheter och skyldigheter konsumenten har. Ibland hjälper konsumentvägledarna till att tolka avtal och kan i vissa fall även medla mellan konsument och företag.

Utöver kommunal konsumentvägledning och Konsumentverkets nationella vägledning finns det flera olika organisationer som hjälper konsumenter med oberoende fakta och vägledning.

Bor du i en annan kommun

Ange ort eller gatuadress för att hitta konsumentvägledning i din kommun. Bor du i Stockholms stad anger du stadsdel eller gatuadress.