Konsument Helsingborg

För dig som bor i Örkelljunga kommun, Perstorps kommun, Klippans kommun och Helsingborgs stad.

För konsumenter och näringsidkare i Helsingborg, Klippan, Örkelljunga och Perstorp erbjuder vi kostnadsfri upplysning och rådgivning i konsumentärenden. På Helsingborgs kontaktcenter tar en kommunvägledare emot ditt ärende. Vid konsumentärenden som kräver juridisk rådgivning ser kommunvägledaren till att du blir kontaktad av någon av stadens konsumentrådgivare.

Våra tjänster

  • Hjälper till att tolka avtal etc
  • Kan hjälpa till med anmälan till ARN
  • Kan medla mellan konsument och företagare
  • Informerar företagare om konsumentfrågor

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Stortorget 17
25189 Helsingborg

Besökstider

Endast bokade besök.

Telefon:

042-105000

Telefontider:

Till Helsingborg kontaktcenter
Måndag-onsdag kl. 08:00-17:00
Torsdag kl. 08:00–18:00
Fredag kl. 08:00-17:00

Postadress:

Stortorget 17
25189 Helsingborg

Vad är kommunal konsumentvägledning?

Många kommuner erbjuder sina invånare konsumentvägledning och kan ge ett mer personligt stöd än den nationella vägledningen samt vid behov erbjuda fysiska möten. Det är särskilt viktigt för konsumenter med särskilda behov, till exempel för personer med funktionsnedsättning eller språksvårigheter.

Frågorna kan handla om hjälp med att reklamera en vara eller en tjänst och information om vilka rättigheter och skyldigheter konsumenten har. Ibland hjälper konsumentvägledarna till att tolka avtal och kan i vissa fall även medla mellan konsument och företag.

Utöver kommunal konsumentvägledning och Konsumentverkets nationella vägledning finns det flera olika organisationer som hjälper konsumenter med oberoende fakta och vägledning.

Bor du i en annan kommun

Ange ort eller gatuadress för att hitta konsumentvägledning i din kommun. Bor du i Stockholms stad anger du stadsdel eller gatuadress.