Frågor och svar | Kategori: Försenad leverans

Företaget skickar inte mina skor. Måste Klarna ta bort fakturan?

Fråga från konsument:

Hej!
Jag har beställt skor hos en butik som hetter Renova Stockholm! Jag hade 3 beställningar där och fick ingen av dem! Jag kontaktade Klarna (eftersom jag valde att betala senare) och de tog bort 2 av mina beställningar men inte den tredje! Nu säger Klarna att de inte kan ändra något mer och att jag får komtakta butiken (som inte finns länge). Jag vill inte/har inte råd med att betala 599kr för skor som jag inte har fått ens! Köpte andra skor till barnen för pengarna! Hur ska jag göra? Försökte anmäla men hittade inte alternativet!
Mvh,
Reem

Reem

Svar:

Hanna
Vägledare,
Konsumentverket

Hej Reem,

Så tråkigt att du inte fått dina beställningar.

Om du inte får någon leverans från företaget och du inte kan komma i kontakt med dem för att klaga på detta har du istället möjlighet att häva köpet. När köpet hävs betyder det att företaget inte behöver skicka skorna och du inte behöver betala.

Om köpet är hävt kan du alltså kontakta Klarna och meddela dem att du vill ta bort fakturan. Då meddelar du samtidigt Klarna att du vill använda dig av invändningsrätten.

Invändningsrätten
Har du betalat via faktura skyddas du av konsumentkreditlagen. Då finns möjligheten att ställa samma krav mot Klarna som på företaget. Du kan alltså kräva att Klarna tar bort fakturan om företaget inte gör det.

Mer om invändningsrätten

Kommunal konsumentvägledning
Ett tips är att kontakta din kommun för att se om de har möjlighet att hjälpa dig. Många kommuner erbjuder nämligen konsumentvägledning och de kan i vissa fall hjälpa till i kontakten med företag.

Sök din kommunala konsumentvägledning här

Vänligen

Hanna
Vägledare, Konsumentverket

Kommentera eller ställ en följdfråga


Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor