Frågor och svar | Kategori: Resor

Vad ska jag tänka på innan jag bokar en paketresa?

Fråga från konsument:

Hej!
Jag tänkte boka en paketresa till Nya Zeeland - flyg, hyrbil, boende - men är osäker på vilka researrangörer som är seriösa. Jag har kikat på Australienresor, Kilroy och Albatros. Har ni tips eller varningar jag borde väga in vid val av arrangör? Det rör sig om ca 100.000 kr så vi vill undvika att välja en oseriös arrangör. Tack!

Ingela

Svar:

Hanna
Vägledare,
Konsumentverket

Hej Ingela,

Vi på Hallå Konsument ger oberoende vägledning till konsumenter i konsumentlagstiftning och kan inte göra någon bedömning i enskilda ärenden. Vi kan heller inte föreslå vilket företag du ska köpa dina varor eller tjänster hos utan du får på egen hand undersöka vilket företag du tycker är bäst.

Däremot kan vi ge lite generella tips som kan vara bra att tänka på innan du gör ditt köp. Det som kan vara bra att tänka på är:

  • Vad tycker andra konsumenter om företaget?
  • Svarar företaget på dina mejl innan köpet?
  • Finns det anmälningar mot företaget i vårt diarium på Konsumentverket?
  • Undersök om företaget har en resegaranti hos Kammarkollegiet vid en eventuell konkurs. Eller motsvarande i annat land som du kan ta del av.
  • Tänk på att du har ett extra skydd om du väljer att betala din resa med kredit, exempelvis med kreditkort eller på faktura. 

Lycka till och hoppas att du får en trevlig resa!

Vänligen

Hanna
Vägledare, Konsumentverket

Kommentera eller ställ en följdfråga


Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor