Kontakta budget- och skuldrådgivare

Enligt lag har du rätt till hjälp med budget- och skuldrådgivning av din hemkommun. 

Budget- och skuldrådgivaren kan hjälpa dig att få koll på din ekonomi och ge råd hur du ska hantera och prioritera skulderna.

Budget- och skuldrådgivaren hjälper också till med att ansöka om skuldsanering samt ge annat stöd före, under och efter en skuldsanering.

Om du inte får eller vill ha skuldsanering kan rådgivaren hjälpa till med att ta fram förslag på frivilliga överenskommelser med fordringsägarna, det vill säga de du är skyldig pengar. Rådgivaren kan också hjälpa till med att diskutera om bättre villkor hos de som du är skyldig pengar.

Rådgivaren kan också hjälpa till med att förhandla fram nya betalningsvillkor hos fordringsägarna.Kommunen är skyldig att hjälpa dig

Det är gratis att få hjälp av budget- och skuldrådgivaren. Om kommunen inte har budget- och skuldrådgivning eller om du inte får den hjälp du har rätt till kan du skicka in en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Det går att anmäla på fysisk blankett eller via e-tjänst. Anmälan blir allmän handling när den kommer in till IVO.

Läs mer om att göra en anmälan på Inspektionen för vård och omsorgs webbplats

Sök efter din kommuns budget- och skuldrådgivare 

Hjälpte artikeln dig?