Om ECC-nätverket

Lyssna

ECC Sverige är en del av nätverket European Consumer Centres Network som består av konsumentkontor i 30 länder. Kontoren finns i varje EU-land samt i Island, Norge och Storbritannien.

Samarbete:Denna webbplats medfinansieras av Europeiska unionen.

Om ECC-verksamheten

  • ECC-kontoren finansieras av EU-kommissionen och nationella myndigheter. ECC Sverige delfinansieras av Konsumentverket.

  • Konsumenter som har ett gränsöverskridande problem med ett företag inom EU, Norge, Island eller Storbritannien kan kontakta ECC-kontoret i sitt land för rådgivning och eventuellt medling.

  • ECC-nätverket har inga tvångsåtgärder mot företag. Arbetet baseras på ett frivilligt samarbete med konsumenter och företag.

  • Vill du veta mer om ECC-verksamheten kan du besöka ECC Sveriges webbplats.

Besök eccsverige.se för att läsa mer

Vill du kontakta ECC Sverige?

Webbplatsen eccsverige.se riktar sig inte till dig med konsumentfrågor. Har du ett problem eller en fråga kan du kontakta Hallå Konsument. Via Hallå Konsument når du ECC Sverige som kan hjälpa dig som har handlat från ett företag inom EU, Norge, Island eller Storbritannien.

Film om hur det går till när du kontaktat ECC Sverige

Mer information om ECC-nätverket

Vill du veta mer om ECC-nätverket finns det information på deras gemensamma hemsida.

Läs mer om ECC-nätverket på engelska

Källa: ECC Sverige

Granskad: 27 januari 2022

Denna webbplats är en del av Europeiska Unionens Konsumentprogram (2014:2020). ECC Sverige är en del av Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument och delfinansieras av europeiska unionen.