Frågor och svar | Kategori: Resor

Kan jag få ersättning för min missade kryssning vid ett inställt flyg?

Fråga från konsument:

Hej!

På grund av att vårat flyg till Marsille blev inställt och vi i och med det inte hann med vår kryssning från Marsille samma kväll. Finns det någon möjlighet för oss att få tillbaka pengarna från kryssningen, tror ni?

Helena

Svar:

Hanna
Vägledare,
Konsumentverket

Hej Helena,

Tack för din fråga!

Nej, det är inte sannolikt att du kan få ersättning från flygbolaget för din missade kryssning. Det är svårt att få ersättning för extra kostnader när det är ett reguljärflyg som blivit inställt.

Du kan alltid argumentera för din rätt till ersättning från flygbolaget. Gör det skriftligen och spara en kopia. Om ni inte kommer överens angående ersättningskravet kan du ta ärendet vidare för prövning.

Om det gäller en paketresa
Om det däremot är en paketresa kan du kontakta paketresearrangören för att klaga och ställa krav på återbetalning.

Läs mer om inställt flyg i en paketresa här

Om du och flygbolaget inte kommer överens
Om du och flygbolaget inte kommer till en lösning kan du göra en anmälan till myndigheten Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få en bedömning. ARN ger en rekommendation hur tvisten mellan er ska lösas. Det kostar inget att få sitt ärende prövat av ARN.

För att ARN ska kunna pröva tvisten krävs det att flygbolaget har sagt nej till dina krav, eller inte gett dig något svar inom 30 dagar. Tvisten måste även överstiga ARNs värdegränser.

Läs mer och gör en anmälan på ARN:s webbplats

Vänligen

Hanna
Vägledare, Konsumentverket

Kommentera eller ställ en följdfråga


Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor