ECC Sverige byter namn och blir åter Konsument Europa

Nyhet: Publicerad 11 januari 2024

Under 2020 bytte dåvarande Konsument Europa namn på sin verksamhet till ECC Sverige. Nu, fyra år senare byter verksamheten tillbaka till Konsument Europa.

Samarbete:Denna webbplats medfinansieras av Europeiska unionen.

ECC Sverige har alltid varit en del av Konsumentverket. Det är den del av myndigheten som hjälper konsumenter med problem som sträcker sig utanför Sveriges gränser. Men namnet har varit ett bekymmer. Det är inte lätt att förstå vad förkortningen står för. För göra det tydligt så byter enheten nu namn. Det nya namnet blir en repris från förr: Konsument Europa. - Genom att byta tillbaka till Konsument Europa tror vi att det blir enklare att förklara vilka vi är och vilket stöd vi kan ge konsumenter genom vår tjänst tillsammans med Konsumentverket, säger Nadia Boussaid Petersson som är direktör för Konsument Europa. Precis som tidigare kommer konsumenter som har gränsöverskridande problem inom EU, Norge Island och Storbritannien i kontakt med Konsument Europa via Konsumentverkets vägledning.

Konsument Europa arbetar förebyggande med att ge information om konsumenters rättigheter inom EU. Vid en tvist kan Konsument Europa, i vissa fall, även medla med företag genom ECC-nätverket.

Denna webbplats medfinansieras av Europeiska unionen. Konsument Europa är en del av Konsumentverket och medfinansieras av EU.