Frågor och svar | Kategori: Biljetter och evenemang

Får jag avboka konsertbiljett när artist byts ut?

Fråga från konsument:

Hej jag köpte biljetter till en konsert som skulle hållas i menings av 50 dagar till studenter dem kallade de ”the final countdown” För några dagar sen så la dem ut på Instagram att dem valt att byta ut en artist för dem ansåg artisten kontroversiell, och bytte till bon rappare, jag köpte biljett för jag ville se den här artisten som blev borttagen inte för jag vill se dem som blev ersatta. Jag vill ha tillbaka mina pengar för konserten när de byter artist. Hur fungerar detta har jag rätt till mina pengar tillbaka eller hur fungerar de.
Mvh Måns

Måns

Svar:

Isabell
Vägledare,
Konsumentverket

Hej Måns!

Om du har köpt en konsertbiljett till den specifika artisten så kan du argumentera för att du ska få häva köpet och få pengarna tillbaka.

Om biljetten ses som ett paket där artisten är en del av kvällen kan du argumentera för ett prisavdrag. Vilket prisavdrag du kan kräva beror på hur stor ändringen ses som. Men om du anser att du inte längre har någon nytta av biljetten så kan du fortsatt argumentera för att få häva köpet på grund av att du enbart köpte biljetten för att se den aktuella artisten.

Vi kan inte göra bedömningar i det enskilda ärendet eftersom vi ger oberoende vägledning. 

Om du och företaget inte kommer överens
De flesta kommuner erbjuder konsumentvägledning, dit du kan vända dig för information och stöd.

Sök din kommunala konsumentvägledning här

Om du och företaget inte kommer till en lösning, och du har ett krav på över 500 kronor, kan du göra en anmälan till myndigheten Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få en bedömning. Det kostar inget att få sitt ärende prövat av ARN.

Läs mer och gör en anmälan på ARN:s webbplats

Vänligen

Isabell
Vägledare, Konsumentverket

Kommentera eller ställ en följdfråga


Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor