Frågor och svar | Kategori: El och energi

Kontakt med Vattenfall Eldistribution

Lyssna

Fråga från konsument:

Hej!
Jag misstänker att Vattenfall har kopplat fel på något sätt för min elförbrukning som jag avläser på mätaren stämmer inte med mina fakturor. När jag ringer Vattenfalls Kundtjänst hänvisar de till Vattenfall Eldistribution. När jag ringer eldistribution kommer jag aldrig fram. Jag har väntat över en timme flera gånger. Om man kollar deras Facebook-sida verkar andra ha samma problem sedan länge. Jag misstänker att jag har betalat och betalar tiotusentals kronor för mycket men jag kan inte göra något åt det. Borde man inte kunna kräva att ett statligt bolag som dessutom tjänar miljarder har en fungerande kundservice? Vad ska jag göra? Kan man anmäla dem på något sätt? Kan jag sluta betala fakturorna?

Håkan Rudelius

Svar:

Emma
Vägledare,
Hallå konsument

Hej Håkan!

Tack för din fråga!

Konsumenternas energimarknadsbyrå
Vi rekommenderar att du kontaktar vår samarbetspartner Konsumenternas energimarknadsbyrå som ger vägledning i frågor som rör el, gas och fjärrvärme. De är experter på konsumenträtt inom el-, gas- och fjärrvärmemarknaderna. Rådgivningen är avgiftsfri. Du når dem lättast via deras webbformulär. Du kan även ringa dem på telefonnummer 08-522 789 50, måndag till torsdag mellan 9.00 och 12.00.

Till Energimarknadsbyråns webbplats

Anmäl till Konsumentverket
Om du upplever att företaget inte följer den konsumenträttsliga lagstiftningen kan du göra en anmälan till oss på Konsumentverket. Din anmälan innebär inte att vi hjälper dig personligen i just ditt ärende. Däremot kan din anmälan hjälpa andra konsumenter i framtiden eftersom Konsumentverket uppmärksammas på aktuella konsumentproblem.

Du kan göra en anmälan till Konsumentverket här

Vänligen,

Emma
Vägledare, Hallå konsument

Kommentera eller ställ en följdfråga


Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Vi svarar dig oftast inom 48 timmar

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor