Frågor och svar | Kategori: Resor

Kan jag inte avboka paketresan med full återbetalning om avrådan förlängs?

Fråga från konsument:

Hej!

Jag tänkte boka en paketresa längre fram i vinter. Just nu avråder UD från att åka dit men avrådan sträcker sig inte över mitt avresedatum.

Researrangören säger att jag inte kan avboka utan avgift om avrådan förlängs utan att jag måste följa avbokningsvillkoren de har. Är det rätt?

Mvh Rolf

Rolf

Svar:

Caroline

Hej Rolf,

Ja, eftersom det finns en avrådan just nu ses det som ett känt faktum vid bokningstillfället och det kan vara så att du inte har möjlighet att avboka utan avgift.

Skulle det uppstå en annan situation som skulle kunna anses som en extraordinär kan du kanske avboka på grund av det, till exempel att resmålet drabbas av en översvämning eller liknande.

Paketreselagen säger att en arrangör inte får ta ut någon avgift om genomförandet av paketresan väsentligen påverkas av oundvikliga och extraordinära omständigheter på resmålet eller i dess omedelbara närhet. Men i detta fall finns en avrådan vid bokningstillfället. Därför kan arrangören ha rätt att ta ut en avbokningsavgift på grund av att risken var känd för dig när du bokade.

Vänligen

Caroline

Frågan är stängd!

Frågan är stängd, därför går det inte att ställa en följdfråga eller lämna kommentarer längre.

Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor