Frågor och svar | Kategori: Kläder, skor, accessoarer

Rättigheter när kemtvätten har förstört kläder?

Fråga från konsument:

Jag lämnade in en klänning på kemtvätt, när jag hämtade den hade den fler fläckar än innan tvätten. Kan jag kräva pengarna tillbaka?

Svar:

Hej Robyn,

Nej, du kan i regel inte kräva dina pengar tillbaka på en gång. Däremot kan du kräva att företaget tvättar om klänningen. Detta ska ske utan extra kostnad för dig. Först om företaget misslyckas två gånger med att rätta till felet kan du kräva pengarna för tvätten tillbaka.

Om företaget inte kan åtgärda felet och klänningen är förstörd kan du, förutom pengar tillbaka för tvätten, även kräva ersättning motsvarande klänningens värde. Tänk på att ställa skriftliga krav till företaget, gärna via mejl. Bifoga underlag, till exempel bilder, som visar att klänningen är förstörd och kvitto eller kontoutdrag på kostnaden.

Om det dåliga resultatet beror på att tvättråden är felaktiga kan du istället klaga hos butiken där du köpt klänningen om det är mindre än tre år sedan du köpte den.

Om du och företaget inte kommer överens
De flesta kommuner erbjuder konsumentvägledning, dit du kan vända dig för information och stöd.

Sök din kommunala konsumentvägledning här
 
Om du och företaget inte kommer till en lösning kan du göra en anmälan till myndigheten Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få en bedömning. Det kostar inget att få sitt ärende prövat av ARN.

Läs mer och gör en anmälan på ARN:s webbplats

VänligenFrågan är stängd!

Frågan är stängd, därför går det inte att ställa en följdfråga eller lämna kommentarer längre.

Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor