Tv

När du ska teckna tv-abonnemang inser du att möjligheterna att titta på tv är många. Det finns många kanaler och sätten att titta på tv är flera. Dessutom finns det många operatörer på marknaden att välja bland.

Olika sätt att titta på tv

Ta reda på hur du kan ta emot tv-sändningar där du bor. Är det marksänd tv, kabel, satellit eller bredband? Till exempel är det ovanligt att ha tillgång till kabel-tv när du bor i hus. Bor du i lägenhet kan du fråga din hyresvärd vad det är för tv-sändningar eller titta i trappuppgången där det kan finnas information om det. Det är viktigt att du berättar för operatören om hur du kan ta emot tv-sändningar där du bor och vad du vill se på tv.

Det finns många tv-kanaler. Ofta innehåller ett abonnemang ett paket med flera olika kanaler. Därför behöver du bestämma dig för vad det är du vill se. Är det sport, nyheter eller film? Jämför de olika operatörerna om vad som ingår i deras utbud.

Idag erbjuder många operatörer att du kan betala för en film eller tv-sändning i taget så kallat on-demand och pay-per-view-sändningar.

Kolla vad som ingår i priset för tv-abonnemanget

Jämför inte bara totalpriset mellan operatörer. Se över vad som ingår i priset och vad det kostar om du vill säga upp avtalet under bindningstiden. Delar som kan ingå i ett abonnemang är till exempel kostnader för start, installation, kort med mera.

Ta reda på avtalets bindningstid/uppsägningstid och vilka villkor som gäller vid fel och avbrott. Uppsägningstiden får aldrig vara längre än en månad.

Det är vanligt att operatörer har kampanjer med ett billigt erbjudande. Undersök därför vad deras ordinarie priser är eftersom priset kan bli högre när kampanjen är slut.

Det ska vara lätt att kontakta kundtjänst

Innan du bestämmer dig är det bra att kontrollera så att operatörens kundtjänst är enkel att nå via exempelvis telefon, webb, e-post och chatt.

Läs mer på Telekområdgivarnas webbplats för att få tips och råd. De ger opartisk och kostnadsfri rådgivning inom området för telefon, tv och internet.

Mer information på Telekområdgivarnas webbplats

Lyssna på vårt poddavsnitt om hur du ångrar abonnemang för telefoni, bredband eller tv