Djurförsäkring

En djurförsäkring består ofta av en livförsäkring och en veterinärvårdsförsäkring. Du kan välja om du vill teckna bara en del eller båda.

Observera att du hos de flesta försäkringsbolag inte kan teckna försäkring om djuret är äldre än 6 år eller 7 år.

Livförsäkring

En livförsäkring för ditt djur innebär att du får ersättning om djuret skulle bli sjukt eller skadas så svårt att det dör eller behöver avlivas. Då betalas försäkringsbeloppet, som ska motsvara djurets marknadsvärde, ut till dig. Det är djurets marknadsvärde som du har försäkrat och det kan till exempel bero på djurets ras, stamtavla och olika meriter som till exempel om det är en utställningskatt som vunnit priser eller en meriterad jakthund. I de flesta fall sänks livförsäkringsbeloppet när djuret har uppnått en viss ålder.

Veterinärvårdsförsäkring

En veterinärvårdsförsäkring ersätter kostnader för undersökning och behandling av ditt djur när det blir sjukt eller skadat. Var medveten om att det finns ett maxbelopp för ersättning. Du ska också betala en självrisk.

Undantag i försäkringen

Det finns olika undantag och begränsningar. Det kan vara undantag för rasspecifika åkommor, för en del sjukdomar oberoende av ras och för vissa behandlingar. Sjukdomar som är medfödda ersätts ofta inte heller.

Läs villkoren noga

Det är viktigt att läsa för- och efterköpsinformation samt villkoren i den försäkring som du köper så att du vet vilket skydd ditt djur har.

Jämför hästförsäkringar på webbplatsen konsumenternas.se

Jämför hundförsäkringar på webbplatsen konsumenternas.se

Jämför kattförsäkringar på webbplatsen konsumenternas.se