Frisör- och skönhetsbehandlingar

Här hittar du information om dina rättigheter i samband med frisör- och skönhetsbehandlingar – till exempel om resultatet inte blir som det utlovade eller om du skadas under behandlingen.

Missnöjd med frisörbesök

Det finns ingen lag som gäller särskilt för frisörtjänster. Därför kan det vara otydligt vilket skydd du har. Men du har alltid rätt att klaga om du är missnöjd med behandlingen eller priset.

Missnöjd med frans-, bryn- eller nagelbehandling

Om du är missnöjd med resultatet efter en behandling kan du ha rätt att kräva att salongen gör om behandlingen eller betalar tillbaka dina pengar.

Skönhetsingrepp och injektioner

Om du är missnöjd med resultatet efter ett skönhetsingrepp finns det ingen lag som styr vilka rättigheter du har. Men du kan alltid klaga till kliniken som utfört ingreppet om du är missnöjd eller har skadats.

Tips inför köp av skönhetsingrepp och injektioner

Se till att skönhetsingreppet du köper är säkert. Om du vet att personen som ska göra ingreppet på dig har rätt kompetens och utbildning minskar både risken att du blir skadad av eller missnöjd med skönhetsingreppet.

Tips inför köp av skönhetsbehandling

Se till att skönhetsbehandlingen du köper är säker. Om du vet att personen som ska behandla dig har rätt kompetens och utbildning minskar risken att du blir missnöjd med behandlingen.