Olika typer av lån

Lyssna

Det finns flera olika typer av lån. Om du behöver låna pengar är det viktigt att du läser på om vilka lån som finns. Då kan du välja ett lån som passar dig och din ekonomi bäst.

Vill du veta mer om olika typer av lån?

Konsumenternas.se ger oberoende och kostnadsfri vägledning om lån. Välj vilken typ av lån du vill läsa mer om för att komma till deras webbplats.

Hos Konsumenternas.se kan du läsa mer om bolån, jämföra bolåneräntor och få hjälp att räkna ut hur mycket lånet kommer att kosta dig.

Läs mer om bolån på webbplatsen Konsumenternas.se

När du vill köpa till exempel en bil, båt, MC, husvagn eller snöskoter kan du normalt låna upp till 80 procent av fordonets pris. Resten måste du betala själv. Innan du beviljas lånet är långivaren skyldig att göra en kreditprövning för att bedöma din återbetalningsförmåga.

Läs mer om billån och andra fordonslån på webbplatsen Konsumenternas.se

Snabblån, SMS-lån, mikrolån, telefonlån, internetlån eller korttidskrediter är olika namn för i princip samma produkt. Det handlar om ett lån på ett relativt litet belopp som betalas ut snabbt och ska betalas tillbaka inom 30 dagar.

Läs mer om snabblån på webbplatsen Konsumenternas.se

Det är viktigt att tänka igenom i vilka situationer du verkligen behöver ett lån. Det är stora skillnader mellan olika lån när det gäller kostnader för räntor och avgifter.  Hos Konsumenternas.se kan du läsa om olika lån och vad du bör tänka på. 

Läs mer om lån på webbplatsen Konsumenternas.se

Hos Konsumenternas.se får du oberoende vägledning i frågor som rör bank och försäkring. Vägledningen är kostnadsfri. 

Till konsumenthjälp på webbplatsen Konsumenternas.se

Källa: Konsumenternas Bank- och finansbyrå

Granskad: 22 februari 2022