Frågor och svar | Kategori: Fordon

Bilvärdering

Lyssna

Fråga från konsument:

Hej,
Jag har samma ärende som ovan fått en värdering på en bil gjord den 1.5.2022 har nu efter några dagar den 11.5 fått svar att jag skall betal 198 euro till en betalningsmottagare Capitalink i Belgien. Jag har inte ens förstått att jag har beställt och godkänt detta då jag brukar använda värdera din bil som är en gratistjänst som man får fram dessa tjänster på detta känns som en riktig ruffel och båg tjänst, har nu fått påminnelsebrev 1 ökad kostnad 212 euro 12 maj, Påminnelse brev / Krav 244 euro här tillkommer 18 euro inkasso detta kom brevledes till mig 23 Maj. Jag ser att vi är fler i samma typ av ärende. Detta är i mitt tycke bedrägeri. Har varit i kontakt med banken det hört att folk blir drabbade men hänvisade till polisen. Men vad händer var är jag i inkasso i Sverige eller Belgien och hur går man vidare det går ej att ringa eller maila dem?

Henning Krokvik

Svar:

Julia
Julia

Hej Henning,

Vi har fått många liknande frågor kring bilvärderingssajter, och har därför samlat frågor och svar i inläggen nedan, där ett av inläggen är det som du kommenterade på. Vi kan aldrig göra en bedömning av ett enskilt ärende eftersom vi ger oberoende vägledning, så vi kan inte avgöra om du är betalningsskyldig eller inte.

Faktura för bilvärdering från bilregnr.eu

Måste jag betala för en bilvärdering från Bilpriser.pro?

Om företaget anser att du är betalningsskyldig kan de välj att gå vidare med ärendet till inkasso och/eller Kronofogden i Sverige, och du kan även bestrida även de kraven utan att riskera någon betalningsanmärkning (så länge du kan visa att du har bestridit).

Läs mer om att bestrida en faktura här

Om du och företaget inte kommer överens
De flesta kommuner erbjuder konsumentvägledning, dit du kan vända dig för information och stöd.

Sök din kommunala konsumentvägledning här

Vänligen

Julia

Kommentera eller ställ en följdfråga


Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Vi svarar dig oftast inom 48 timmar

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor