Frågor och svar | Kategori: Kläder, skor, accessoarer

Får inte kontakt med företaget

Lyssna

Fråga från konsument:

Jag beställde skor från Chicsoso men storleken stämmer inte Jag kan inte lämna tillbaka dem därför att finns inte adresen och kunde inta kontakta dem telefon finns inte heller.Jag skickade a/mail men ingen svar.Var ska jag göra!

Lucja Dudkiewicz

Svar:

Julia
Julia
Vägledare,
Hallå konsument

Hej Lucja,

Vad tråkigt att du inte verkar få kontakt med företaget.

Vi har inga andra kontaktuppgifter till företag, så vi kan bara råda dig att försöka nå företaget via mejl, telefon eller sociala medier.

Om du har ångrat ditt köp så förlorar du inte ångerrätten på grund av att företaget inte svarar dig. Det viktiga är att du kan bevisa att du har ångrat dig och att du har ångrat dig inom 14 dagar. Du får behålla varan tills dess att du får en returadress till företaget. 

Om du har betalat med ett kreditkort eller på faktura
Om du inte får svar på dina krav kan du prova att kontakta din bank för att göra en så kallad kortreklamation. En kortreklamation betyder att du vänder dig till banken för att se om de kan hjälpa dig med en återbetalning. Om du har betalat med ett kreditkort eller på faktura har du ett starkare skydd än om du har använt ett vanligt bankkort. Om du har betalat till ett annat företag kan du kontakta dem för att säga att du inte har kontaktuppgifter till säljaren, och fråga om de kan hjälpa dig.

Läs mer om att göra en kortreklamation
Om du och företaget inte kommer överens
De flesta kommuner erbjuder konsumentvägledning, dit du kan vända dig för information och stöd.

Sök din kommunala konsumentvägledning här

Om du och företaget inte kommer till en lösning kan du göra en anmälan till myndigheten Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få en bedömning. Det kostar inget att få sitt ärende prövat av ARN. För att du ska kunna gå vidare till ARN krävs det att summan på tvisten överstiger 500 kronor.

Läs mer och gör en anmälan på ARN:s webbplats 
Vänligen

Julia
Vägledare, Hallå konsument

Kommentera eller ställ en följdfråga


Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Vi svarar dig oftast inom 48 timmar

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor