Frågor och svar | Kategori: Andra områden

Loppet är inställt, kan jag få pengarna tillbaka?

Lyssna

Fråga från konsument:

Jag har anmält mig och betalat anmälningsavgiften till Göteborgsvarvet. Det är nu inställt och arrangören betalar inte tillbaka avgiften. De hänvisar till en punkt i deras villkor där de har rätt att behålla avgiften om evenemanget ställs in.
Kan det verkligen stämma?

Leila

Svar:

Caroline
Caroline
Vägledare,
Hallå konsument

Hej Leila,

Ställs ett motionslopp in är grundregeln att du har rätt att få tillbaka pengarna för själva evenemanget. Det gäller oavsett anledningen till att arrangören ställer in, även om arrangören hänvisar till så kallat force majeure. För att få tillbaka dina pengar ska du vända dig till arrangören med ditt återbetalningskrav.

Arrangören kan ha rätt att behålla startavgiften
Allmänna reklamationsnämnden (ARN) har tidigare kommit fram till att det, i vissa fall, kan vara okej för arrangören att behålla hela eller delar av startavgiften. En förutsättning är att det ska stå i avtalsvillkoren vid bokningstillfället.

Läs avgörandet på ARN:s webbplats

Du bör alltså kolla i avtalsvillkoren om det finns ett villkor som begränsar arrangörens återbetalningsskyldighet i en force majeure-situation.

Anser du att avtalsvillkoren är oskäliga du kan göra en egen anmälan till ARN. Du får då en prövning i ditt enskilda ärende.

Läs mer och gör en anmälan på ARN:s webbplats

Vänligen

Caroline
Vägledare, Hallå konsument

Kommentera eller ställ en följdfråga


Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Vi svarar dig oftast inom 48 timmar

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor