Frågor och svar | Kategori: Resor

Kan Norwegian göra en återbetalning i cashpoints?

Lyssna

Fråga från konsument:

Hej! Vi har bokat resa till Berlin den 13/4 med hemresa 17/4. Vi har nu fått ett erbjudande om att avboka vår resa och få Cash points tillgodo. Jag skulle hellre vilja ha ersättning i pengar. Vad händer om Norwegian går i konkurs? gäller det också banken som de har med tillhörande kontokort, Cash points? Är det bättre att vänta och se om flygbolaget själva ställer in flyget? är de då tvgna att betala ut ersättning i pengar? Hur ska jag göra? Ska jag "nappa" på erbjudandet eller avvakta och se vad som händer närmare flygdatumet?
Vänligen
Pernilla Persson

Pernilla Persson

Svar:

Karolin
Karolin

Hej Pernilla,

Tack för din fråga. Vi har fått flera frågor gällande Norwegians erbjudande om en återbetalning i Cashpoints. Vi kan dock inte rekommendera dig vad du ska göra i denna situation utan du behöver själv avgöra vad som passar dig bäst.

Om flyget ställs in
Om Norwegian ställer in flyget ska de återbetala dig för flygbiljetten. Flygbolaget kan erbjuda dig en återbetalning i cashpoints men det är upp till dig om du vill godkänna eller om du istället vill ha tillbaka pengar.

Här kan du läsa mer om inställda flyg

Byta cashpoints mot pengar?
Om du en gång har sagt ja till cashpoints kan du inte ändra dig efteråt och kräva pengar istället. Det går alltså inte att byta cashpoints mot pengar. Du kan bara byta cashpoints mot pengar om flygbolaget själva går med på det.

Om du själv vill avboka
Väljer du själv att avboka ett flyg är det helt och hållet villkoren för flygbiljetten som styr vad som gäller. Har du inte en avbokningsbar biljett kan du heller inte kräva någon återbetalning om du avbokar. Det enda du kan kräva att få tillbaka då är pengarna för flygskatten.

Om flygbolaget går i konkurs
Generellt kan det vara svårt att få ersättning om ett flygbolag går i konkurs, det gäller oberoende om det rör återbetalning av biljetter eller cashpoints.

Här kan du läsa mer om flygbolag i konkurs

Om en eventuellt konkurs även skulle omfatta Norwegian bank är svårt att säga. I ett tidigare uttalande har Norwegian angett att dessa två delar är skilda från varandra. Hur det faktiska utfallet blir är dock svårt att säga i förväg.

Vänligen

Karolin

Kommentera eller ställ en följdfråga


Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Vi svarar dig oftast inom 48 timmar

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor