Frågor och svar | Kategori: Fordon

Måste jag betala för en bilvärdering till Carspy?

Lyssna

Fråga från konsument:

Hej!

Jag fick också mejl av carspy.se att jag måste betala och jag visste inte om att man skulle betala och jag har ingen bil.
Jag är 14 år! Men jag vet inte vad ska gör!
Också jag trodde den var gratis!

Svar:

Hej Ibrahim,

Tack för din fråga.

Vi känner till Carspy väl. Flera konsumenter som kontaktat oss berättar om samma fenomen: att de tackat ja till ett gratiserbjudande från Carspy via sociala medier, men ändå fått en faktura.

Huvudregeln är att du inte får ingå bindande avtal om du är under 18 år. Det finns visserligen några undantag men inget av dem verkar vara tillämpliga i bilvärderingsfallen.

Däremot får säljaren begära ersättning för de direkta kostnader som denne har haft till följd av avtalet och köparens vilseledande om sin ålder. Det är alltså möjligt att en omyndig person är skyldig att ersätta företaget för dess kostnader för att ta fram värderingen, men inte till exempel vinsten som företaget tar ut.

Observera att även en omyndig konsument har samma rättigheter som en vuxen när det gäller att använda sig av ångerrätten. När du beställer en tjänst från ett företag inom EU har du i regel 14 dagar på dig att ångra köpet från det datum du gjorde beställningen.

Om det inte framgick att erbjudandet från Carspy skulle kosta pengar kan du även bestrida fakturan på grund av det.

Kontakta företaget
Skicka ett meddelande till Carspy där du skriver att du ångrar bilvärderingen, att du inte tänker betala och varför du inte tänker betala.

Mer information och tips hittar du i vår artikel om bilvärderingstjänster.

Med vänliga hälsningarFrågan är stängd!

Frågan är stängd, därför går det inte att ställa en följdfråga eller lämna kommentarer längre.

Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Vi svarar dig oftast inom 48 timmar

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor