Frågor och svar | Kategori: Bostad

Okej att höja pris innan rea?

Lyssna

Fråga från konsument:

Hejsan!
Har kikat på en kylfrys hos tretti ett tag och igår hade de återigen 20% på vitvaror och tänkte då slå till och köpa men då hade de samma dag höjt ursprungspriset så det blev inte ett särskilt bra erbjudande. Är det ok att göra så, jag tycker att det känns lite vilseledande.

Bifogar en del av mitt mail till dem:
Men så går jag in och helt plötsligt är kylfrysen mycket dyrare än den var tidigare (alltså ursprungspriset) kunde tom se det när jag sökte på prisjakt, priset har alltså gått upp med 2211:- idag?! Då ni samtidigt erbjuder 20%, känns ju som ett halvdåligt erbjudande helt plötsligt. Ni har höjt priset med 29% för att sedan sänka det med 20%...

Svar:

Johanna
Johanna
Vägledare,
Hallå konsument

Hej Jessica,

Det är inte tillåtet att höja priset på en vara innan rean startar och sedan locka med rea på den. Då är det ju inte ett ordinarie pris. Reapriset ska vara väsentligt lägre än butikens normala pris på varan.

Vi på Hallå konsument kan inte göra någon bedömning av om just det här är okej eller inte. Om du tycker att företaget använder sig av rea på fel sätt kan du informera Konsumentverket om detta genom att göra en anmälan. Det gör du i så fall via Konsumentverkets webbplats.

Vänligen

Johanna
Vägledare, Hallå konsument

Kommentera eller ställ en följdfråga


Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Vi svarar dig oftast inom 48 timmar

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor