Frågor och svar | Kategori: Fritid

Rätt att säga upp gymkort vid flytt?

Lyssna

Fråga från konsument:

Om några veckor kommer jag att flytta till en annan stad, och då kommer jag inte kunna använda mitt gymkort längre (gymmet finns inte i den staden jag kommer flytta till). Vill därför säga upp medlemskapet men när jag skulle göra det sa de till mig att jag har fem månader kvar som jag måste betala. Spelar det ingen roll att jag ska flytta? Jag kommer ju inte kunna använda gymkortet?

Svar:

Isabelle
Isabelle
Vägledare,
Hallå konsument

Hej Sandra,

Börja med att titta vad som står om uppsägning i villkoren för ditt gymkort. Om det inte står att du kan ha möjlighet att avsluta medlemskapet i förtid är du skyldig att betala för hela perioden. Gick du exempelvis med på ett 12 månader långt medlemskap innebär det att både du och företaget är bundna till avtalet under den tiden.

Du är alltså betalningsskyldig även om du inte kommer att kunna utnyttja gymkortet på grund av flytten.

Hör gärna av dig om du har fler frågor!

Vänligen

Isabelle
Vägledare, Hallå konsument

Fråga från en konsument

Hej, jag är i en liknande men jag köpte mitt medlemskap via nätet den 3 november och jag fick ingen information om ångerrätt, har jag möjlighet att ångra mitt medlemskap?

Saga

Svar:

Johanna
Johanna
Vägledare,
Hallå konsument

Hej Saga,

Om du inte har fått någon information om ångerrätten så kan det vara så att ångerrätten förlängs. Den kan förlängas i upp till ett år om du inte fått information om ångerrätten vid själva köpet.

För att ta reda på vad som gäller måste du läsa avtalsvillkoren och se om det står något där om ångerrätt. Det företaget måste informera dig om är följande:

  • Om det finns ångerrätt
  • Hur lång ångerfristen är
  • Hur du går tillväga för att ångra dig
  • Att det finns ett standardformulär du kan använda när du ångrar dig och var du hittar detta formulär
Finns inte denna information i villkoren förlängs alltså ångerrätten vilket kan betyda att du fortfarande har rätt att ångra dig. Om du ska utnyttja ångerrätten är det bra om du skriver till företaget för att meddela dem om det. Du kan exempelvis mejla och sen spara på mejlet som ett bevis för att du har ångrat dig och när du har ångrat dig.

Läs mer om ångerrätt

Vänligen

Johanna
Vägledare, Hallå konsument

Kommentera eller ställ en följdfråga


Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Vi svarar dig oftast inom 48 timmar

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor