Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Vilka rättigheter har jag efter att garantin gått ut?

Profilbild på: Lars Ruhlander Hej! Jag har köpt en husbil som jag tog i bruk 25/4-16 med 2 års garanti.
Det har varit lite multifel på husbilen som jag har lite frågor om. Jag har hittills fått bra hjälp av butik där jag köpte bilen, men tack vare att det varit så mycket fel (6veckor på verksta) så ville jag ha lite förlängd garanti. Att jag vill ha det är att den har stått fram till nu 3 veckor på verkstad & ska ställas av direkt när jag får den. När jag tar ut bilen nästa gång har garantin utgått så jag tycker inte jag har fått skälig tid att testa bilen. Felen som varit senast är att batterierna till husbilsdelen kokade så vi låg & som i luft mättad med svavelsyra så vi mådde inte så bra. Vi har även ett fel på motordelen med en varningslampa som lyser som är svårt att få fram orsak som fortfarande inte är fullt utrett. Vad har jag för rättigheter efter att garantitiden utgått. Lars Ruhlander 2017-10-11 15:40 Följ inlägget
 • Profilbild på: Lars Ruhlander Hej Lars,

  Det är frivilligt för företag att lämna garantier och de kan därför se olika ut. Oavsett hur lång garantitiden är har du alltid tre års reklamationsrätt enligt lag. Det betyder att du har rätt att klaga på ursprungliga fel i tre år efter köptillfället.

  Ursprungliga fel är fel som fanns i bilen när du köpte den. Alltså inte fel som uppkommer av till exempel normalt slitage eller felaktig hantering.

  En garanti kan aldrig ge dig sämre rättigheter än lagen. När en tvåårig garanti löper ut har du alltså fortfarande rätt att klaga på ursprungliga fel enligt konsumentköplagen.

  Läs mer om fel på bil efter köp av bilhandlare.

  Vänligen Janet Vägledare, Hallå konsument 2017-10-12 15:15

Forumet är tillfälligt stängt för nya frågor

För tillfället går det inte att ställa nya frågor i frågeforumet, men du kan fortfarande söka bland våra tidigare frågor och svar. För dig som har frågor relaterade till coronaviruset finns det flera inlägg där vi har samlat information om dina rättigheter. Forumet öppnar för nya frågor på måndag. Välkommen åter!