Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Var slänger jag trasiga glödlampor?

Profilbild på: Linda Hej!

Var får jag kasta trasiga glödlampor? Linda 2017-09-28 11:17 Följ inlägget
 • Profilbild på: Linda Hej Linda,

  Vad bra att du frågar.

  Alla typer av lysrör och smålampor (glöd- lågenergi- och LED-lampor) räknas som elavfall, och ska lämnas till en återvinningscentral när de slocknat. Tänk på att inte kasta lampor i glasåtervinningen för ofärgat eller färgat glas. Det är din kommun som är ansvarig för avfall och återvinning och ofta finns det information om var du hittar återvinningscentraler på kommunens webbplats.

  Det kan även finnas butiker som tar emot dina gamla lampor när du köper nya. Butiker som säljer elektronikvaror ansvarar för att samla in gamla varor och lämna till ett insamlingssystem.

  På webbplatsen Sopor.nu hittar du mer information och tips om avfall, sortering och återvinning

  Vänligen Isabelle Vägledare, Hallå konsument 2017-09-28 11:33
 • Profilbild på: Linda Varför finns inte depå för glödlampor på våra returstationer? Alla kan inte ta sig ”tippen” för att bli av med dem. Det resulterar bara i att de slängs på fel ställen.
  Med vänlig hälsning,
  Kristina K.Wagenius 2019-03-31 11:53
 • Profilbild på: Linda Hej K.Wagenius,

  Glödlampor ska lämnas till återvinningscentral men som min kollega nämnt får du också lämna glödlampor till vissa butiker som säljer elektronikvaror. Glödlampor är farligt avfall och det är viktigt att de inte slängs bland de vanliga soporna.

  Vänligen Johan 2019-04-03 10:05

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter