Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Vad ska min son betala i hyra?

Profilbild på: Mona Hej. Vi har tre vuxna barn, två har flyttat hemifrån men en av sönerna bor hemma. Han blir 21 i höst och har jobbat under sommaren. Nu har han nyss börjat en universitetsutbildning. Vad är rimligt för honom att betala i hyra? Tycker att det är så svårt att veta vad som är lagom. Mona 2017-09-28 11:11 Följ inlägget
 • Profilbild på: Mona Hej Mona,

  Det är svårt att ange en exakt summa för vad ungdomar som bor kvar hemma ska betala. Det finns många saker som spelar in, till exempel:

  • hur mycket pengar ungdomen tjänar
  • vad föräldrarna tjänar
  • hyra/kostnad för boendet
  • vad ungdomen ska betala för på egen hand

  Som en utgångspunkt kan ni titta på Konsumentverkets beräkningar över vad det kan kosta för en 20-åring att bo hemma, jämfört med att flytta hemifrån.

  Till Konsumentverkets beräkningar

  Hoppas att ni har fått några tips!

  Vänligen Isabelle Vägledare, Hallå konsument 2017-09-28 11:29
 • Profilbild på: Mona Om sonen bor även hos sin pappa, har han dubbla hyror då? Jag har ju ett rum till honom hos mej som kostar även när han inte bor hos mej!
  Era beräkningar gäller (vad jag sett) bara om sonen/dottern bor hemma tillsammans med båda föräldrarna. Anette Wallin 2018-12-03 13:30
 • Profilbild på: Mona Hej Anette,

  Som min kollega skrev finns många faktorer som spelar in och vi har inga så specifika riktlinjer.

  Ta gärna en titt på de beräkningar min kollega länkat ovan och ha dem som en utgångspunkt. Sen får ni själva komma överens om vad som är en rimlig nivå för din son att betala för sitt boende.

  Vänligen David 2018-12-04 14:53

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter