Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Vad ska jag tänka på när jag bokar flyttstäd?

Profilbild på: carina vad ska titta på när jag begär in offerter på flyttstädning? carina 2017-11-23 08:10 Följ inlägget
 • Profilbild på: carina Hej Carina,

  Om du ska ta in offerter från olika städfirmor kan det vara bra att du så tydligt som möjligt beskriver vad du vill ha. Till exempel vilken typ av bostad det är, hur många kvadratmeter det gäller, städning av eventuell biyta såsom garage och förråd, vem som ska stå för städmaterialet, om du vill ha ett fast pris eller timpris.

  Skriv avtal
  När du har valt städfirma är det bra att skriva ett avtal. Om ni bara har ett muntligt avtal och blir oense är det otydligt vad ni faktiskt kommit överens om. Med ett skriftligt avtal undviker ni den risken.

  Det är bra om det står i avtalet:
  • beskrivning av vad som ingår i flyttstädningen
  • tiden för arbetet (med start- och slutdatum)
  • priset inklusive moms
  • hur och när du ska betala
  • om ni ska ansöka om RUT-avdrag och vem som ansöker om det. Bestäm också vem som står för kostnaden om det skulle vara så att RUT-avdraget inte blir godkänt.
  När du anlitar en städfirma gäller konsumenttjänstlagen. Läs mer om konsumenttjänstlagen


  Vänligen Caroline Vägledare, Hallå konsument 2017-11-23 16:09
 • Profilbild på: carina Finns det några ”svartlistade” städ och/eller flyttfirmor Vivi-Ann Nilsson 2018-06-05 09:31
 • Profilbild på: carina Hej Vivi-Ann,

  Hallå konsument och Konsumentverket tillhandahåller inte någon "svart" lista eller varningslista i dagsläget så tyvärr kan vi inte svara på din fråga.

  Vänligen David 2018-06-05 13:54

Forumet är tillfälligt stängt för nya frågor

För tillfället går det inte att ställa nya frågor i frågeforumet, men du kan fortfarande söka bland våra tidigare frågor och svar. För dig som har frågor relaterade till coronaviruset finns det flera inlägg där vi har samlat information om dina rättigheter. Forumet öppnar för nya frågor på måndag. Välkommen åter!