Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Vad händer om företaget som förvarar min båt går i konkurs?

Profilbild på: Jane Hej,
Vi har lagt en order på en båt som skall betalas om 2 veckor. Båten skall vinterförvaras hos försäljaren. Vi har lämnat in vår gamla båt och trailer i inbyte. Vad behöver vi tänka på för att inte riskera att bli av med vår båt vid t.ex företagets konkurs? Jane 2018-10-11 09:09 Följ inlägget
 • Profilbild på: Jane Hej Jane,

  Vid en konkurs är huvudregeln att all egendom som företaget som sätts i konkurs har i sin besittning kommer att ingå i konkursboet.

  Men du som egentlig ägare av båten har då separationsrätt, vilket innebär att om du kan bevisa att du äger båten så ska den undantas från konkursboet. Detta kan du göra till exempel genom att visa ett registreringsbevis.

  Vänligen Christer Vägledare, Hallå konsument 2018-10-12 08:58
 • Profilbild på: Jane Köp av säng (Hästens) som för närvarande står på säljarens (Sovabutik) "lager". Sova kräver nu full betalning innan leverans sker. Om Sova går i konkurs före leverans räcker kvitto för separationsrätt? monica havander 2018-11-21 10:20
 • Profilbild på: Jane Hej Monica,

  Nej det räcker nog tyvärr inte med bara ett kvitto för att du ska ha separationsrätt till sängen. Du bör kunna peka ut vilken säng som är din, samt att den ska gå att koppla till dig på något sätt. Ett tips kan vara att be butiken märka sängen på något sätt så att man kan se att den sängen tillhör dig.

  Om du ska betala sängen innan leveransen är ett tips att du betalar med kredit. Skulle det vara så att butiken behöver stänga ned sin verksamhet på grund av konkurs, eller av någon annan anledning inte kan leverera sängen, kan du ställa krav om återbetalning mot din kreditgivare.

  Läs mer om konsumentkreditlagen

  Vänligen Anna 2018-11-23 09:14
 • Profilbild på: Jane Hej, har också köpt och betalat en båt som vinterförvaras hos firman. Jag kan "bevisa" transaktionen samt står för försäkringar mm. Är det något mer som man måste ha eller räcker detta? Henrik 2018-12-05 14:00
 • Profilbild på: Jane Hej Henrik,

  Det beror på vad det är för dokument du har. Du ska alltså kunna bevisa vilken specifik båt som är din. Det räcker inte att du kan visa att du köpt en båt av firman om det inte framgår vilken båt det faktiskt är.

  Vänligen Christer Vägledare, Hallå konsument 2018-12-06 12:31

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter