Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Vätternrundan är inställd, kan jag kräva tillbaka pengarna?

Profilbild på: Evelina Jag har anmält mig och betalat anmälningsavgiften till Vätternrundan. Den är nu inställd och arrangören vill bara återbetala halva anmälningsavgiften. De hänvisar till en punkt i deras villkor där de har rätt att behålla halva avgiften om evenemanget ställs in.
Kan det verkligen stämma? Evelina 2020-06-16 15:35 Följ inlägget
 • Profilbild på: Evelina Hej Evelina,

  Om ett motionslopp ställs in är grundregeln att du har rätt att få tillbaka pengarna för själva evenemanget. Det gäller oavsett anledningen till att arrangören ställer in, även om arrangören hänvisar till så kallat force majeure. För att få tillbaka dina pengar ska du vända dig till arrangören med ditt återbetalningskrav.

  Arrangören kan ha rätt att behålla en del av biljettkostnaden
  Om det framgår av avtalsvillkoren kan arrangören ha rätt att behålla hela en del av biljettkostnaden.

  Enligt ett avgörande från Allmänna reklamationsnämnden (ARN) så har Vätternrundan rätt att begränsa sin återbetalningsskyldighet till 50 procent av startavgiften, eftersom det framgår av deras villkor. Du bör alltså kolla i avtalsvillkoren om det finns ett villkor som begränsar arrangörens återbetalningsskyldighet i en force majeure-situation.

  Läs mer om beslutet på ARN:s webbplats

  Vänligen Johanna Vägledare, Hallå konsument 2020-06-16 15:40
 • Profilbild på: Evelina Gäller samma sak för Göteborgsvarvet, att de bara får behålla 50 procent av startavgiften? Jag får nämligen inte tillbaka någonting fast loppet ställdes in. Sara 2020-06-30 09:26
 • Profilbild på: Evelina Hej Sara,

  Enligt ett avgörande från Allmänna reklamationsnämnden (ARN) är det okej för Göteborgsvarvet att behålla hela startavgiften under sådana här omständigheter. De skriver nämligen i sina villkor att de behåller hela startavgiften om loppet måste ställas in exempelvis på grund av omständigheter som ligger utanför förbundets kontroll.

  Du kan läsa avgörandet på ARN:s webbplats

  Vänligen Johanna Vägledare, Hallå konsument 2020-06-30 09:59

Forumet är tillfälligt stängt för nya frågor

För tillfället går det inte att ställa nya frågor i frågeforumet, men du kan fortfarande söka bland våra tidigare frågor och svar. För dig som har frågor relaterade till coronaviruset finns det flera inlägg där vi har samlat information om dina rättigheter. Forumet öppnar för nya frågor den 10 augusti. Välkommen åter!