Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Transportstyrelsens avrådan från flygningar till Iran

Profilbild på: Sara Hej!
Jag och min mamma har bokat reguljärt flyg till Oman. Vi kommer att flyga över iranskt luftrum och som jag förstår det avråder Transportstyrelsen från att resa över Iran och stoppar flygningar direkt till Iran. Jag och min mamma känner oss osäkra på att genomföra denna resa och vill veta om vi har möjlighet att omboka eller avboka resan utan kostnad för oss? Sara 2020-01-21 09:21 Följ inlägget
 • Profilbild på: Sara Hej Sara,

  Du har ingen laglig rätt att om- eller avboka er resa på grund av avrådan från Transportstyrelsen att flyga i ett visst luftrum. Det är flygbolaget som ansvarar för att flygningen utförs på ett säkert sätt och flygbolaget bör därmed ta hänsyn till Transportstyrelsens avrådan.

  Läs villkoren
  Jag råder dig att noga läsa igenom avtalsvillkoren för din bokning. Det är villkoren som styr vad som gäller mellan dig och flygbolaget. I villkoren kan det finnas information om din rätt till att om- eller avboka en resa. Vanligtvis är inte detta helt utan kostnad för dig som konsument.

  Du kan söka och se om det finns någon kommunal konsumentvägledare där du bor som kan hjälpa dig kolla på villkoren.

  Sök din kommunala konsumentvägledning här

  Vänligen Ronja Vägledare, Hallå konsument 2020-01-21 09:42

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter