Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Teknikmagasinet i konkurs, kan jag fortfarande utnyttja öppet köp?

Profilbild på: Nathalie Hej! Jag besökte idag Teknikmagasinet i den stad jag bor. Detta för att returnera en oöppnad förpackning hörlurar med giltigt returdatum till 200131. Jag nekades retur då företaget gått i konkurs. Jag ifrågasatte när detta offentliggjordes och fick svaret 200115.

Stämmer det att jag inte kan kräva pengarna tillbaka i detta fall? Och om jag kan kräva det; vem kan hjälpa mig i ärendet så butikspersonalen vägrar samarbeta?

Tack på förhand, Mvh Nathalie Nathalie 2020-01-18 15:20 Följ inlägget
 • Profilbild på: Nathalie Hej Nathalie,

  Om en butik går i konkurs brukar både öppet köp och bytesrätt sluta gälla, även om tiden för återköp eller byte egentligen inte gått ut än. Det kan alltså bli svårt för dig att kräva tillbaka pengarna i det här läget.

  Reklamera en vara vid konkurs
  Något annat som kan vara bra att veta i det här fallet är att om du vill reklamera (klaga på) en vara du köpt i en butik som har gått i konkurs, kan det finnas möjlighet att vända sig till butikens leverantör eller varans tillverkare. I så fall får du ta kontakt med leverantören eller tillverkaren och klaga på felet i varan ställa krav på att felet åtgärdas.

  Presentkort och tillgodokvitton
  Vid en konkurs blir presentkort och tillgodokvitton oftast ogiltiga. Om du har ett presentkort hos en butik som har gått i konkurs kan du alltså troligtvis inte använda presentkortet längre. En nackdel med presentkort är ju tyvärr att de tappar sitt värde i sådana här situationer.

  Vänligen Johanna Vägledare, Hallå konsument 2020-01-21 06:25

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter