Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Rätt att häva köp av telefon från Huawei?

Profilbild på: Elin I och med de senaste nyheterna om att Google slutar leverera till Huawei undrar jag nu om jag kan häva mitt köp av telefon från dem köpt via återförsäljare. Jag anser att det inte längre är samma produkt nu som när jag köpte den, då appar och operativsystem inte kommer gå att uppdatera framöver. Jag köpte telefonen dagen innan nyheten om detta kom. Jag har brutit förpackningen men inte börjat använda telefonen.
Har jag rätt häva mitt köp? Elin 2019-05-21 11:37 Följ inlägget
 • Profilbild på: Elin Hej Elin,

  I nuläget har vi ingen information om det är så att även befintliga telefoner kommer att drabbas av dessa problem, eller om det bara gäller helt nya telefoner.

  För att du ska ha rätt att reklamera (klaga på) telefonen som du har köpt så måste det finnas ett ursprungligt fel på telefonen. Med ursprungliga fel menas fel som fanns redan vid köpet, exempelvis fabrikationsfel. Eftersom vårt uppdrag är att ge oberoende vägledning kan vi tyvärr inte bedöma om detta ses som ett ursprungligt fel eller inte.

  Om du tycker att detta rör sig om ett ursprungligt fel måste du ta kontakt med företaget som du köpte telefonen av och argumentera för det och samtidigt ställa de krav du har. Ta gärna skriftlig kontakt med företaget, exempelvis via mejl.

  Läs mer om att klaga på ett fel i en vara

  Om du och företaget inte kommer överens
  Om du och företaget inte kommer överens om vad som gäller kan du göra en anmälan till myndigheten Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få en bedömning. Det kostar inget att få sitt ärende prövat av ARN.

  Läs mer och gör en anmälan på ARN:s webbplats 

  Vänligen Johanna Vägledare, Hallå konsument 2019-05-21 14:37

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter