Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Obligatorisk betalning trots uppsagt konto

Profilbild på: rebecca Hej,

Mitt kort blev spärrat och därför kunde företaget inte dra någon betalning. Jag vill dock säga upp konto nu och företaget menar att jag måste betala dubbelt denna månad annars blir jag skyldig att betala för återstående period. Min fråga är om de kan göra så. Det är en kostnadspliktigt medlemskap men det är ju ingen bindande medlemstid, resonerar jag. rebecca 2019-04-15 10:52 Följ inlägget
 • Profilbild på: rebecca Hej Rebecca,

  Fram till uppsägning får du betala månadsavgiften/-erna för ditt medlemskap. Medlemskapet gäller med i respektive avtal bestämda löptiderna. Du får kolla avtalet om du har månadsvis eller förlängning med en tre- eller sexmånadersperiod.

  Om ditt kort blev spärrat och företaget inte kunde dra månadsavgiften och om du är redan inne i nästa månadsperiod, så kan det kännas som dubbelbetalning, men det är endast en sen betalning för föregående månad.

  Alternativt så menar företaget att du kanske inta sa upp i tid och därför löper det en månad till. Uppsägningen ska ske senast 7 dagar innan den aktuella medlemsperioden har löpt ut.

  Se punkt 5 i företagets villkor.

  Vänligen, Iwona Juridisk rådgivare, Konsument Europa 2019-04-16 10:05

Forumet är tillfälligt stängt för nya frågor

Forumet är tillfälligt stängt för nya frågor, men du kan fortfarande söka bland våra tidigare frågor och svar. Du kan också kontakta vägledningen via chatt, telefon eller e-post. Forumet öppnar för nya frågor den 8 augusti. Välkommen åter!