Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

När försvinner en betalningsanmärkning?

Profilbild på: - Hej.

Jag undrar hur länge betalningsanmärkningar finns kvar? En kompis till mig sa 5 år men jag har läst annat.. - 2017-09-28 11:10 Följ inlägget
 • Profilbild på: - Hej,

  För privatpersoner försvinner betalningsanmärkningar vanligtvis tre år efter den dag som anmärkningen registrerades. För företagare ser det lite annorlunda ut, då kan anmärkningen finnas kvar i fem år.

  Jag vill även passa på att tipsa om att alla kommuner har en budget- och skuldrådgivare. Dit kan du vända dig för att få råd om din ekonomi och hur du ska hantera och prioritera skulder. Rådgivningen är kostnadsfri.

  Läs mer om budget- och skuldrådgivning

  Sök din kommunala budget- och skuldrådgivare

  Vänligen Isabelle Vägledare, Hallå konsument 2017-09-28 11:28
 • Profilbild på: - Jag undrar om anmärkningen försvinner direkt om en person som har fått skuldsanering beviljad betalar av den skuld som finns till kronofogden? marlene 2017-11-29 15:51
 • Profilbild på: - Hej Marlene,

  Vid en skuldsanering försvinner betalningsanmärkningen efter fem år från det att skuldsaneringen har beviljats. Om betalningsplanen är längre än fem år försvinner betalningsanmärkningen samma dag som den sista betalningen görs.

  För mer information om skuldsanering och betalningsanmärkningar kan du också vända dig till Kronofogden.

  Du hittar Kronofogdens kontaktinformation på deras webbplats.

  Vänligen Johanna Vägledare, Hallå konsument 2017-11-30 09:01
 • Profilbild på: - Hur länge kvarstår betalningsanmärkning om man betalat sin skuld? Inte genom skuldsanering utan när man betalat allt man är skyldig vid ett och samma tillfälle? Tina Lindquist 2019-09-10 09:37
 • Profilbild på: - Hej Tina,

  Som min kollega skrivit i sitt tidigare svar så försvinner betalningsanmärkningar hos privatpersoner vanligtvis tre år efter den dag som anmärkningen registrerades.

  Vänligen Johanna Vägledare, Hallå konsument 2019-09-10 14:15

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter