Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Kan min partner ändra avtal som står på mig?

Profilbild på: Johan Hej!

Telefonabonnemanget vi har här hemma står på mig, men för någon dag sedan blev min partner uppringd av en annan operatör som utlovade ett abonnemang med en mycket lägre månadskostnad. Min partner var lite stressad och tackade ja utan att riktigt tänka sig för. Jag känner att jag måste ha mer information och är osäker på om jag vill byta abonnemang. Jag har tänkt att kontakta företaget för att prata med dem men först vill jag kolla vad som egentligen gäller. Är jag verkligen bunden av detta, trots att det är jag och inte min partner som står på abonnemanget? Johan 2017-09-28 10:55 Följ inlägget
 • Profilbild på: Johan Observera: Avtal som ingåtts på telefon från 1 september 2018 är endast giltiga om du skriftligen bekräftat avtalet efter samtalet med telefonförsäljaren. 

  Läs mer om de nya reglerna här

  Hej Johan,

  Din partner kan inte besluta om att abonnemanget ska flyttas om det är du som står för abonnemanget. Det enda undantaget är om du har gett din partner fullmakt, det vill säga rätt att företräda dig genom att exempelvis ingå avtal för din räkning.

  För att avtalet ska ses som bindande måste operatören kunna bevisa att avtalet har ingåtts med en behörig person eller att det finns en fullmakt. I det här fallet är det du som är behörig person eftersom det är du som står för abonnemanget. För att avtalet ska vara giltigt måste operatören kunna visa det fanns en giltig fullmakt från dig när din partner tackade ja till abonnemanget. Om operatören inte kan visa det är avtalet ogiltigt. Det innebär att företaget inte kan kräva varken dig eller din parter på betalning.

  Avtalet kan bli giltigt i efterhand om du godkänner det. När du kontaktar operatören kan du alltså antingen godkänna eller upphäva avtalet. Ett tips är att kontakta företaget skriftligen, exempelvis via mejl. Då får du ett bevis på vad du och företaget har diskuterat.

  Hör gärna av dig igen om du har fler frågor!

  Vänligen Isabelle Vägledare, Hallå konsument 2017-09-28 11:16

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter