Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Kan jag kräva tillbaka pengarna när konserten har blivit flyttad?

Profilbild på: Sam Hej
Jag har biljett till Jesus Christ Superstar på Dalhalla i sommar. Den har nu blivit flyttad till nästa sommar och arrangören erbjuder endast att jag får gå på musikalen då istället och vill inte återbetala pengar. Jag kan inte gå nästa sommar. Har jag inte rätt att få tillbaka pengarna för biljetten? Sam 2020-06-16 15:35 Följ inlägget
 • Profilbild på: Sam Hej Sam,

  Om en konsert ställs in eller flyttas har du rätt att få tillbaka pengarna för själva konserten. Det gäller oavsett anledningen till att arrangören ställer in eller ändrar datum, även om de hänvisar till så kallat force majeure. Arrangören ska återbetala dig för biljetten eftersom du inte får vad du har betalat för. För att få tillbaka dina pengar ska du vända dig till arrangören med ditt återbetalningskrav.

  I de fall evenemanget flyttar och du erbjuds att använda din biljett vid det nya tillfället, så kan du självklart välja att acceptera det men det är inget som du måste göra. Vill du hellre ha tillbaka pengarna ska du kunna kräva det.

  Avgörande från Allmänna reklamationsnämnden
  Enligt ett avgörande från Allmänna reklamationsnämnden (ARN) så ska konsertarrangörer återbetala biljettpengarna när konserten ställs in.

  Läs mer om beslutet på ARN:s webbplats

  Vänligen Johanna Vägledare, Hallå konsument 2020-06-16 15:43

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter