Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Kan jag klaga om verkstaden har bytt ägare?

Profilbild på: mikael.diehn Hej
Om företaget som reparerat min bil bytt ägare gäller inte Konsumenttjänstlagen då ? mikael.diehn 2017-10-10 08:38 Följ inlägget
 • Profilbild på: mikael.diehn Hej Mikael,

  Konsumenttjänstlagen gäller, men om du kan klaga till den nya ägaren eller inte beror på.

  Ett tips är att kolla upp om verkstaden har samma organisationsnummer som tidigare, i ett sådant fall är det mer troligt att du kan klaga även om verkstaden har bytt ägare. Har verkstaden ett annat organisationsnummer än tidigare är det inte säkert att du kan klaga till den nya ägaren.

  En ledtråd kan vara att titta på vilken företagsform verkstaden hade innan ägarbytet. Var det ett aktiebolag är det mer troligt att du kan klaga även till den nya ägaren. Om det däremot var en enskild firma har den nya ägaren förmodligen ingen skyldighet att hjälpa dig.

  Konsumenttjänstlagen gäller när du som privatperson köper en tjänst av ett företag, men om du kan klaga till den nya ägaren beror alltså på hur ägarbytet av verkstaden gick till.

  Läs mer om konsumenttjänstlagen


  Vänligen Johanna Vägledare, Hallå konsument 2017-10-11 12:11

Forumet är tillfälligt stängt för nya frågor

För tillfället går det inte att ställa nya frågor i frågeforumet, men du kan fortfarande söka bland våra tidigare frågor och svar. För dig som har frågor relaterade till coronaviruset finns det flera inlägg där vi har samlat information om dina rättigheter. Forumet öppnar för nya frågor på måndag. Välkommen åter!