Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Kan jag få återbetalning för en avbokad flygresa?

Profilbild på: rolf Petersson I Mitten av Juli beställde min sambo en flygresa från Köpenhamn till Paphos (brittish air w) tur å ret. till i mitten av Oktober och med mellanlandning i London. Hon betalade vid beställningen drygt 8800:- skr. Men när biljetten efter ett par dagar kom visade det sej att hon skulle byta flygplats i London och med bagage själv ta sej flera mil till nästa flygplats, insåg hon att hon som pensionär inte skulle klara detta, utan gjorde genast en avbeställning hos Travel link som förmedlade resan... - Dom förklarade att någon återbetalning gjorde inte flygbolaget (trots att resan låg 3 månader fram i tiden). men dom kunde kanske ordna en liten återbetalning som visade sej vara drygt 800:- skr… - En undran kan man få tillbaka biljettkostnaden från Brittish Air.??( - Är tveksam till att Travel Link ens betalt biljetten 3 månader innan resan till flygbolaget...) rolf Petersson 2018-09-02 16:11 Följ inlägget
 • Profilbild på: rolf Petersson Hej Rolf,

  Tack för din fråga. Det finns ingen ångerrätt för bokning av flygresor. Om ni inte har köpt en återbetalningsbar biljett, är det inte möjligt att få återbetalning.

  Den enda summan man kan begära tillbaka är för flygskatten.

  Vänligen, Iwona Juridisk rådgivare, Konsument Europa 2018-09-03 14:34
 • Profilbild på: rolf Petersson Hej!

  Vilka regler ska man referera till när man av flygbolaget kräver återbetalning av flygskatten? Axel 2018-10-24 16:04
 • Profilbild på: rolf Petersson Hej Axel,

  Rätten att få återbetalt skatter framkommer inte tydligt i någon lag. Vissa skatter och avgifter blir inte aktuella i det fall man inte reser, vilket gör att man kan argumentera för att företaget skulle göra otillbörlig vinst om de skulle behålla denna del. Man har alltså i allmänhet rätt att få återbetalt skatter.

  Det ska också sägas att detta också framkommer i många avgöranden från Allmänna reklamationsnämnden.

  Vänligen Robin Juridisk rådgivare, Konsument Europa 2018-10-25 16:18

Forumet är tillfälligt stängt för nya frågor

Forumet är tillfälligt stängt för nya frågor, men du kan fortfarande söka bland våra tidigare frågor och svar. Du kan också kontakta vägledningen via chatt, telefon eller e-post. Forumet öppnar för nya frågor den 8 augusti. Välkommen åter!