Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Kan företaget lägga på moms?

Profilbild på: Eric Jag beställde en tjänst av ett företag och fick en prisuppgift. Nu har jag fått en faktura och priset är högre än vad vi kom överens om. Företaget säger att det är för att momsen tillkommer. Kan företaget lägga på momsen i efterhand, trots att jag redan har fått en prisuppgift? Eric 2017-09-28 10:47 Följ inlägget
 • Profilbild på: Eric Hej Eric,

  Nej, som privatperson ska du kunna räkna med att företag anger priset inklusive moms, annars ska det tydligt framgå att priset är exklusive moms.

  När du får en felaktig faktura är det viktigt att kontakta företaget skriftligen, exempelvis via mejl, för att bestrida (protestera mot) fakturan. Att bestrida innebär att du meddelar att du inte kommer att betala och varför. Vi har en mall som du kan använda.

  Tänk på att du endast kan bestrida den del av fakturan som du tycker är felaktig. Om du till exempel fick en prisuppgift på 2 000 kronor och fakturan är på 2 500 kronor, ska du betala 2 000 kronor eftersom det var priset du godkände när du och företaget gjorde avtalet. Då blir det alltså resterande 500 kronor du bestrider.

  I vår artikel kan du läsa mer om att bestrida felaktig faktura.

  Om du och företaget inte kommer överens
  De flesta kommuner erbjuder konsumentvägledning, dit du kan vända dig för information och stöd.

  Sök din kommunala konsumentvägledning här
   
  Om du och företaget inte kommer till en lösning kan du göra en anmälan till myndigheten Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få en bedömning. Det kostar inget att få sitt ärende prövat av ARN.

  Läs mer och gör en anmälan på ARN:s webbplats

  Vänligen Isabelle Vägledare, Hallå konsument 2017-09-28 11:07

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter