Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Jag har delbetalat på en paketresa som nu inte blir av, måste jag slutbetala hela resan?

Profilbild på: Per-Olof Holmberg Har fått information från USA tours inte blir av. Har betalat 30 tkr i handpenning, nu vill USA Tours att jag skall betala resterande 20 tkr enligt betalningsvillkor enligt avtal. Detta trots att dom informerat att dom har tagit del av regeringens reseförbud fram till den 15 juni. Dom kommer sedan att kontakta mig för att återbetala min resa 14 dagar före planerad avgång. Planerad avgång 17:e maj. Hur skall jag ställa mig till detta? Skall jag betala in 20 tkr? Dessutom är usa tours ett danskt företag och dansk lag gäller? Per-Olof Holmberg 2020-04-04 06:00 Följ inlägget
 • Profilbild på: Per-Olof Holmberg Hej Per-Olof,

  Vi har fått frågor från flera konsumenter som undrar över om de behöver slutbetala sin resa som skulle ha varit under perioden för UD:s avrådan.

  UD:s avrådan bör vara tillräcklig för att avboka
  Generellt bör en avrådan från UD vara en tillräcklig anledning att kunna avboka sin resa och få en full återbetalning. Om det finns en aktuell avrådan för tiden av din resa bör du alltså kunna avboka din resa med full återbetalning.

  Om du vill avboka resan och få tillbaka dina pengar är det dock viktigt att du också förklarar tydligt vilka omständigheter det är som ligger till grund för att du vill avboka och få tillbaka pengarna för resan. Om du vill avboka på grund av smittspridningen, UD:s avrådan eller att resmålet i princip är nedstängt så måste du också förklara det när du ställer krav på återbetalning..

  Vänligen Karolin Juridisk rådgivare, Konsument Europa 2020-04-07 16:13
 • Profilbild på: Per-Olof Holmberg Hej. Har betalat en paketresa till Krakow 16 mars i år. På grund av Corona blev allt inställt. Ska få tillbaks pengar från resebyrån men nu har dom dragit av 995 kr för Avbokningsavgift förmedlat flyg Norwegian. Ska jag inte få tillbaks allt. Inger Karlsson 2020-04-28 12:58
 • Profilbild på: Per-Olof Holmberg Hej Inger,

  Om det är arrangören som ställde in paketresan ska de återbetala hela summan.

  Om ni inte kommer överens kan du göra en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden.

  Här kommer du till ARN:s webbplats

  Vänligen, Iwona Juridisk rådgivare, Konsument Europa 2020-05-03 08:48

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter