Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Hur kan jag undvika att bli lurad på konsertbiljetter via webbsida?

Profilbild på: Gintare Mullback Jag ska köpa konsertbiljetter på ticketmaster.de och jag är livrädd för att bli lurad. Hur kan jag se att det inte är andrahandsbiljetter? Jag har förstått att man ska undvika andrahandsbiljetter men hur ser man att webbsidan inte säljer andrahandsbiljetter? Gintare Mullback 2019-02-03 07:42 Följ inlägget
 • Profilbild på: Gintare Mullback Hej Gintare,

  Om du vill veta vem som säljer biljetter i första hand till ett evenemang är det arrangören av evenemanget du kan ta kontakt med. Vem som är arrangör brukar framgå i själva reklamen för evenemanget.

  Vi har några tips som kan vara bra att tänka på vid sådana här köp:
  • Innan du köper en biljett är det bra om du besöker flera olika webbplatser för att jämföra priserna och utbudet.
  • Kontrollera biljettförsäljarens avtalsvillkor. Finns villkoren tillgängliga för dig att läsa är du bunden av dem, förutsatt att de är skäliga.
  • Kom ihåg att du inte har någon ångerrätt när du köper evenemangsbiljetter. Kontrollera därför vad som gäller om du inte kan besöka evenemanget.
  • Sök på internet för att se vilka omdömen biljettförsäljaren har fått.
  • Undersök att biljettförsäljaren har kontaktuppgifter och kundtjänst.
  • Har du betalat med kreditkort kan du vända dig till banken för att få dina pengar tillbaka om företaget går i konkurs.

  Andrahandsbiljetter
  I Sverige är det lagligt att sälja andrahandsbiljetter, under förutsättning att biljetterna är giltiga. Andrahandsbiljetter är dock oftast dyrare jämfört med det ordinarie priset vilket kan vara bra att tänka på.

  Läs mer om andrahandsbiljetter

  Vänligen Johanna Vägledare, Hallå konsument 2019-02-05 12:01

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter