Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Har Konsumentverket ringt mig?

Profilbild på: Britt-Liz Torlegård Hej fick igår ett samtal från en tjej som presenterade sig ringande från konsumentverket ( Karlstad)Säger sig ringa runt till alla som har problem med bla företaget Mobil Group för att i samarbete med polis/åklagare se till att pengar betalas tillbaka.Uppmanar att inte betala kommande räkningar.Frågar vilken bank jag har och uppmanar mig att gå in och identifiera mig, så att det är rätt person pengarna betalas tillbaka till,som då ska komma inom några få dagar.Numret samtalet kom i från är 070 3503922..Då jag ifrågasatte avbröts samtalet. Britt-Liz Torlegård 2020-05-26 12:19 Följ inlägget
 • Profilbild på: Britt-Liz Torlegård Hej Britt-Liz,

  Konsumentverket ringer aldrig upp dig och ber om en identifiering via bank-ID. Du ska alltid vara försiktig när du godkänner något med bank-ID. Om du misstänker att någon har försökt lura dig, kan du gärna göra en anmälan till oss på Konsumentverket.

  Du kan läsa mer om att göra en anmälan här


  Vad innebär en anmälan till Konsumentverket?
  Eftersom Konsumentverket jobbar för konsumentkollektivet så innebär inte en anmälan att du får personlig hjälp i just ditt ärende. En anmälan kan dock hjälpa andra konsumenter i framtiden genom att Konsumentverket uppmärksammas på aktuella konsumentproblem och läggas till grund för framtida tillsynsarbete.

  Kontakta Polisen

  Om du misstänker att det rör sig om ett bedrägeri kan du även vända dig till Polisen för att göra en polisanmälan.

  Vänligen Johanna Vägledare, Hallå konsument 2020-05-29 13:40

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter