Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Hantverkaren har gjort skador i hallen, vad gör vi?

Profilbild på: Cillan Hej!

Vi har haft en hantverkare hemma som har slipat flera golv i vårt hus. Hittills har allt gått jättebra och arbetet skulle vara klart idag, men när jag kom hem från jobbet ser jag flera stora fläckar och en repa på vår halltapet! Jag vet att hantverkaren har använt den ingången och burit in verktyg och material så det måste ju ha hänt något under dagen.. Kan inte se att hantverkaren har försökt att kontakta mig och hittade heller ingen lapp eller meddelande med förklaring. Det första jag gjorde var att ringa till hantverkaren för att höra vad det är som har hänt men fick såklart inget svar. Känner mig så besviken och arg, vad tycker ni att jag ska göra?
Cillan 2017-09-28 10:41 Följ inlägget
 • Profilbild på: Cillan Hej Cillan,

  Börja med att kontakta hantverkaren skriftligen, exempelvis via mejl. Då kan du enkelt bevisa vilka krav du har ställt och vad ni har diskuterat. Meddela att du vill ha ersättning för skadorna som hantverkaren har orsakat. Ta gärna foton på skadorna och bifoga i mejlet.

  Om du och företaget inte kommer överens
  De flesta kommuner erbjuder konsumentvägledning, dit du kan vända dig för information och stöd.

  Sök din kommunala konsumentvägledning här
   
  Om du och företaget inte kommer till en lösning kan du göra en anmälan till myndigheten Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få en bedömning. Det kostar inget att få sitt ärende prövat av ARN.

  Läs mer och gör en anmälan på ARN:s webbplats

  Hoppas att det löser sig!

  Vänligen Isabelle Vägledare, Hallå konsument 2017-09-28 11:00

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter